|
|
Lån  


 
Annonce:


Tag et målebånd. Med start i panden trækker du målebåndet hele vejen rundt om hovedet hen over ørerne. Aflæs målet rundt om hovedet, og du har størrelsen til din skihjelm.

Langt de fleste hjelme kan fås i forskellige størrelser, hvor hver størrelse typisk spænder over et interval på et par centimeter i hovedomkreds for eksempel fra 54-56 cm.

Størrelsen kan variere fra mærke til mærke, så det er en god ide at prøve dem inden køb. Køber du i en netbutik, så sikre dig at du kan bytte den hvis den ikke passer.

En hjelm med forkert størrelse kan både være ubehagelig at køre med, og yder heller ikke ordentlig beskyttelse.

En skihjelme skal have et spænde bagpå, så skibrillerne ikke ryger af.

Når du prøver skihjelmen, så er det vigtigt at prøve med skibriller på.

Hvis du vil sikre dig, at du kan betjene hjelmen også med vanterne på.

Køb en hjelm der godkendt ved at opfylde de sikkerhedsstandarder af Central European Standard (CE), American Society for Testing and Materials (ASTM) og/eller American Snell.

Snell sætter de skrappeste standarder. En hjelm, som er godkendt af Snell, kan modstå mindst 30 procent mere sammenstødskraft end hjelme godkendt af CE.

Hvis din skihjelm n gang er blevet udsat for et væsentligt stød, så skal du udskifte den med en ny. Hjelmens stødabsorberende materiale ændres og kan ødelægges, når det først n gang har skulle afbøde et voldsomt stød.Information på sider:

Gode råd om hjelme - Cykeludstyr - V&lig;rktøj - Gode råd om cykelhjelme - Gode råd om skihjelme - Gode råd om motorcykelhjelme - Du er her: Hjelm - Hjelm -