|
|
Lån  


 
Annonce:


Cykelhjelmen skal være CE-mærket. Hvis den også er mærket EN1078 overholder den samtidig EU's standard for cykelhjelme. Der skal være navn på producenten, produktionsdato, modelnummer, størrelse og angivelse af, om den anbefales til cykling, rulleskøjteløb eller andet. Samtidig skal der medfølge en instruktionsbog med oplysninger om, hvordan hjelmen skal bruges.

Hjelmen skal have den rette størrelse. Den må ikke sidde løst på hovedet, men den må heller ikke klemme. Hagespændet skal være nemt at indstille. Stropper og remme skal indstilles og strammes, så der kun er plads til to fingre mellem remmen og hagen. Spænderne skal sidde lige under ørerne.

Hjelmen skal være let at tage på. Køb en der er nem at justere i nakken. Skal helt bare være en let dreje kanp. Bagstykket skal gå godt ned bagtil, så den beskytter nakken. Hjelmen skal sidde så den dækker både baghovedet, tindingerne og panden.

Tjek for aftagelige puder. Det er en god id at vælge en hjelm med aftagelige komfortpuder. Så kan du tage dem af og vaske dem, hvis de bliver fedtede.

Får du køber skal du sikre at den kan indstilles til alle vejrforhold. Når det bliver koldt, skal remmene kunne justeres, så der er plads til en hue under hjelmen.

Hjelmen skal udskiftes, hvis den har været udsat for et hårdt stød, selv et lille slag kan nedsætte hjelmens beskyttelsesniveau.Information på sider:

V&lig;rktøj - Gode råd om hjelme - Cykeludstyr - Gode råd om motorcykelhjelme - Gode råd om cykelhjelme - Gode råd om skihjelme - Du er her: Hjelm - Hjelm -